Een korte introductie

 

 

Ik ben Corine van den Enden-Verbeek, ervaringsdeskundige als zus van een autistische broer met een lichte verstandelijke beperking. Al tijdens mijn studie Logopedie aan de Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven ben ik mij gaan specialiseren op het gebied van autisme. Ik liep stage bij een autismeconsulent en ontwikkelde als afstudeerproject samen met twee medestudenten de video/dvd ‘Onwil of Onmacht?’, over de communicatie van jonge kinderen met een autisme spectrum stoornis. Deze dvd is nog altijd bij de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) verkrijgbaar.

 

Vlot na het afronden van mijn studie Logopedie volgde ik de post-hbo opleiding Autisme, wederom aan de Fontys in Eindhoven, om mijn theoretische kennis rondom autisme te vergroten. In juni 2008 startte ik mijn eigen zorgbureau om mensen met een autisme spectrum stoornis en hun omgeving te kunnen begeleiden. De ontwikkelingen op het gebied van autisme volg ik op de voet. Ik blijf me constant bijscholen door cursussen, studiedagen, lezingen en intervisiebijeenkomsten.

 

Naast mijn werkzaamheden voor Zorgbureau Autisme ben ik nog steeds twee dagen per week als logopediste werkzaam in Logopediepraktijk Heikant in Veldhoven (www.logopedieheikant.nl). Mijn specialisaties liggen op het gebied van autisme en dyslexie

Copyright Zorgbureau Autisme © 2011